Eurojackpotin potti – voittosummat ja voitonjako

Voit tarkistaa seuraavan Eurojackpot-kierroksen potin eli päävoiton voittosumman alla olevasta linkistä. Samalla sivulla voit osallistua Eurojackpot-arvontaan (vaatii ilmaisen rekisteröitymisen Veikkauksen verkkopalveluun) ja katsoa myös edellisen Eurojackpot-kierroksen voitonjaon (sivun alalaidassa).

Klikkaa: Eurojackpotin seuraava arvonta ja päävoiton suuruus

Vanhempien Eurojackpot-kierrosten tulokset ja voitonjako löytyy sivulta:

Klikkaa: Eurojackpotin tulosarkisto

Vanhoja tuloksia voi selata taaksepäin klikkaamalla sinisellä pohjalla olevaa nuolta.

Eurojackpot on yksi Euroopan suosituimmista ja suurimmista monikansallisista lottopelijärjestelmistä. Peli tarjoaa pelaajille mahdollisuuden voittaa massiivisia palkintoja, ja sen potti ja voittosumma ovat säännöllisesti huomion keskipisteenä pelaajien keskuudessa. Tässä artikkelissa tarkastelemme Eurojackpotin pottia ja voittosummaa, erityisesti päävoittojen suuruutta, sekä kerromme, miten peli toimii ja kuinka voittoja jaetaan.

Eurojackpotin potti ja voittosumma

Eurojackpotin potti on yksi suurimmista kaikista Euroopan lottopelijärjestelmistä, ja se houkuttelee pelaajia eri puolilta maanosaa. Pelin perusidea on yksinkertainen: pelaaja valitsee viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi lisänumeroa väliltä 1-10. Voittaakseen jättipotin pelaajan on osuttava kaikkiin viiteen päänumeroon sekä kahteen lisänumeroon.

Päävoittojen suuruus Eurojackpotissa voi vaihdella, mutta ne ovat usein kymmeniä miljoonia euroja. Kuten pelissä yleensä, potti kasvaa, kunnes joku pelaaja voittaa sen. Jos kukaan ei voita pottia, se kasvaa edelleen, ja tämä tekee Eurojackpotista jännittävän pelin niille, jotka unelmoivat massiivisista voitoista.

Eurojackpot-potti

Voitonjako

Vaikka jättipotti on Eurojackpotin päävoitto, pelissä on myös muita voittoluokkia, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden voittaa eri suuruisia palkintoja. Voittojen jako perustuu siihen, kuinka monta oikein arvottua numeroa pelaaja on osunut.

Yleisesti voittojen jakautuminen Eurojackpotissa näyttää seuraavalta:

  1. Jättipotti: Kaikki viisi päänumeroa ja kaksi lisänumeroa oikein.
  2. Toinen suurin voitto: Viisi päänumeroa ja yksi lisänumero oikein.
  3. Kolmanneksi suurin voitto: Viisi päänumeroa oikein.
  4. Neljänneksi suurin voitto: Neljä päänumeroa ja kaksi lisänumeroa oikein.
  5. Viidenneksi suurin voitto: Neljä päänumeroa ja yksi lisänumero oikein.

Lisäksi on muita pienempiä voittoluokkia niille pelaajille, jotka ovat osuneet oikein vähemmän numeroita.

Eurojackpotin suosio

Eurojackpot on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella, ja se on tuonut yhteen pelaajia eri puolilta Eurooppaa unelman voittaa massiivinen jättipotti äärelle. Pelin suosio on osittain johtunut siitä, että se tarjoaa mahdollisuuden voittaa huomattavia palkintoja, mutta myös sen monikansallisuudesta, joka tekee siitä houkuttelevan pelaajille useissa eri maissa.

Kaiken kaikkiaan Eurojackpotin potti ja voittosumma ovat syy siihen, miksi peli houkuttelee vuosittain miljoonia pelaajia. Peli tarjoaa jännitystä, mahdollisuuden voittaa massiivisia palkintoja ja unelman elämänmuuttavasta voitosta. Ja vaikka päävoiton voittaminen on vaikeaa, Eurojackpot tarjoaa myös muita voittomahdollisuuksia, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät lottopelaamisen jännitystä ja mahdollisuutta voittaa suuria summia rahaa.

Linkkejä:
Veikkaus: Eurojackpot - Veikkauksen Eurojackpot-palvelu, jossa voi pelata Eurojackpotia ja tarkastaa tulokset.
Wikipedia: Eurojackpot - Tietoa Eurojackpotista, voittoluokista, päävoitoista ja historiasta.
Euro-jackpot.net - Paljon tietoa Eurojackpotista englanniksi: statistiikkaa, uutiset, tulokset jne.
HS: Eurojackpot - Helsingin Sanomien artikkeleja hakusanalla "Eurojackpot".