Miten Eurojackpotia pelataan?

Jopa 18 eri maassa toimiva Eurojackpot on yksi Suomen suosituimmista lottopeleistä. Peli on idealtaan todella yksinkertainen, jonka vuoksi se onkin onnistunut nousemaan valtavan suureen suosioon Suomen lisäksi myös muun muassa Saksassa, Alankomaissa, Italiassa, Tanskassa ja Espanjassa. Pelaajan tulee vain valita ensin viisi numeroa tietyltä väliltä, ja sen jälkeen kaksi numeroa toiselta numeroväliltä. Kun tämä on tehty, on aika odottaa lopputuloksia.

Eurojackpotia on olemassa vain yksi aito ja oikea. Kaikissa 18 maissa joissa se on tarjolla, vain harva virallinen ja luotettava nettikasino voi tarjota mahdollisuuden pelata kyseistä peliä. Suomessa tämä on esimerkiksi Veikkaus, eikä sitä tällä hetkellä ole saatavilla muilta yhtä luotettavilta toimijoilta. Tässä artikkelissa pureudumme siihen, miten juuri kyseistä Veikkauksella tarjolla olevaa Eurojackpotia oikein pelataan.

Eurojackpotin yleisimmät säännöt

Eurojackpot on idealtaan yksinkertainen, lottomainen peli, joka on kerännyt paljon suosiota suomalaisten pelaajien keskuudessa. Eurojackpotissa pelaajan tulee valita ensin viisi numeroa väliltä 1-50. Kun viisi päänumeroa on valittu, tulee seuraavaksi valita kaksi lisänumeroa väliltä 1-12. On tärkeää huomioida, että lisänumerot arvotaan erillisestä pallosarjasta, joten sama numero voi nousta esille kaksi kertaa, kerran päänumeroissa ja kerran lisänumeroissa.

Itse arvonta toteutetaan Eurojackpotissa kahdessa osassa. Ensin arvotaan viisi päänumeroa, sitten kaksi lisänumeroa. Se, voittaako pelaaja rahaa omalla Eurojackpot-kupongillaan riippuu siitä, mitkä numerot Eurojackpotissa arvotaan. Kaikkinensa pelaajalle on olemassa kaksitoista erilaista voittoluokkaa ja yhdistelmää, joiden avulla hänen on mahdollista voittaa rahaa jokaisella Eurojackpot-kupongilla. Yhteenlaskuttenua todennäköisyys voittaa minkä tahansa suuruinen rahasumma mistä tahansa voittotaulukosta on pelaajalle 1:26. Toisin sanoen pelaajan tulisi voittaa mikä tahansa rahasumma Eurojackpotista joka kahdeskymmeneskuudes kerta kun hän kyseistä peliä päättää pelata.

Eurojackpotissa voittaminen

Eurojackpotissa voittaminen on periaatteessa todella yksinkertaista, mutta käytännössä se vaatii silti todella paljon onnea ja tuuria. Kaikki riippuu siitä, mitkä ovat voittavat numerot juuri kyseisen kerran Eurojackpot-arvonnassa. Aluksi Eurojackpot-arvonnassa arvotaan viisi päänumeroa väliltä 1-50, jonka jälkeen arvotaan kaksi lisänumeroa väliltä 1-12. Jos pelaajalla tarpeeksi usea numero osuu oikeaan, voittaa hän rahaa.

Numerot voidaan jakaa yhteensä 12 eri voittoluokkaan, jossa ensimmäisestä voitetaan eniten rahaa, kun taas kahdennessatoista on tarjolla kaikista pienin voittosumma. Voitettavan rahasumman suuruus taas määräytyy siitä, milloin viimeksi joku on onnistunut voittamaan pääpalkinnon ja montako ihmistä on onnistunut voittamaan rahaa Eurojackpotista juuri kyseisellä kerralla. Esimerkiksi jos päävoitto on 90 000 000€ ja kolme erillistä henkilöä kuuluu voittoluokkaan 1, jaetaan potti heidän kolmen kesken tasan. Sama pätee myös jokaisessa alemmassa voittoluokassa.

 1. voittoluokka: 5 päänumeroa + 2 lisänumeroa
 2. voittoluokka: 5 päänumeroa + 1 lisänumero
 3. voittoluokka: 5 päänumeroa + 0 lisänumeroa
 4. voittoluokka: 4 päänumeroa + 2 lisänumeroa
 5. voittoluokka: 4 päänumeroa + 1 lisänumero
 6. voittoluokka: 3 päänumeroa + 2 lisänumeroa
 7. voittoluokka: 4 päänumeroa + 0 lisänumeroa
 8. voittoluokka: 2 päänumeroa + 2 lisänumeroa
 9. voittoluokka: 3 päänumeroa + 1 lisänumero
 10. voittoluokka: 3 päänumeroa + 0 lisänumeroa
 11. voittoluokka: 1 päänumero + 2 lisänumeroa
 12. voittoluokka: 2 päänumeroa + 1 lisänumero

Näin tarkistat Eurojackpotin

Eurojackpot-tuloksien tarkistaminen on nykypäivänä nopeaa ja yksinkertaista, sillä Veikkaus tekee sen automaattisesti pelaajan puolesta. Yksinkertaisimmin mahdollisen voiton näkee siirtymällä Veikkauksen sivuilla kohtaan Kupongit, ja katsomalla sieltä miten halutulle Eurojackpot-kupongille on käynyt. Jos kyseisellä kupongilla on voitettu pienempi summa rahaa, näkyy voitettu summa saman tien myös pelitilin saldossa. Jos voittosumma on suurempi, ei tällöin rahoja siirretä välittömästi tilille, vaan tällöin otetaan yhteyttä asiakastukeen.

Jos kuitenkin haluat itse tarkistaa Eurojackpot-tulokset, on perinteisin menetelmä ottaa kuponki käteen ja tarkistaa se tämän avulla. Mikäli kuponki on täytetty verkossa, voidaan numerot myös kirjoittaa esimerkiksi paperiselle lapulle. Kun Eurojackpot-arvonta on ohi, voidaan voittavat numerot varmistaa joko suorasta televisiolähetyksestä, teksti-tv:n kautta, tai verkosta suoraan Veikkauksien omilta sivuilta. Numerot voi itse käydä läpi siinä järjestyksessä kuin haluaa ja sitten katsoa, montako numeroa on tällä kertaa osunut oikein. Jos kupongilla on osunut voitto, voidaan voitettava rahasumma tarkistaa erillisestä voittotaulukosta.

Nykypäivänä on olemassa myös eräänlaisia välimuotoja sille, kuinka pelaaja voi tarkistaa itse Eurojackpot-tulokset koneiden välityksellä. Verkossa on olemassa useita niin sanottuja lipputarkistimia, joihin pelaaja voi syöttää omassa Eurojackpot-kupongissa olevat numerot. Tämän jälkeen lipputarkistin tarkistaa jokaisen aiemman Eurojackpotin ja katsoo, montako milläkin kerralla on osunut pelaajalla oikein. Tämä on kätevä välimuoto, jossa pelaaja voi myös itse tehdä jotain ilman, että koneet tekevät koko prosessin hänen puolestaan.