Eurojackpotin voitonjako ja voitot eri palkkiotasoilla

Kun voitot jaetaan tietyllä pari-mutuel-periaatteella, se tarkoittaa, että voittosumma riippuu siitä, kuinka monta Eurojackpot-riviä on myyty ja kuinka monta voittajaa kullakin tasolla on ollut.

Jokaisesta Eurojackpot-lippuun käytetystä 2 eurosta 50 prosenttia (1 euro) osoitetaan palkintorahastoon.

Keskimääräiset palkintosummat on laskettu käyttämällä 2.2.2022 ja 31.1.2023 välisenä aikana arvottuja tuloksia.

Loput 9 prosenttia Eurojackpot-palkintopotista menee Booster-rahastoon, joka on vararahasto, jolla taataan 10 miljoonan euron vähimmäisjättipotti. Jos Booster-rahasto ylittää 20 miljoonaa euroa, ylimääräiset rahat ohjataan seuraavan arvonnan jättipottiin.

Eurojackpot-voitot lasketaan käyttämällä seuraavia prosenttiosuuksia kullakin palkintotasolla.

Alla olevasta kaaviosta sarakkeesta “Average Price” voi katsoa kuinka paljon suunnilleen voi voittaa tietyllä tuloksella. Esimerkiksi jos arvaa 3 numeroa ja 2 tähtinumeroa oikein, voittosumma on noin 140 euroa.

Eurojackpot voitot ja palkkiotasot

Eurojackpot on joka tiistai ja perjantai arvottava onnenpeli, joissa jättipotti voi olla jopa 120 miljoonaa euroa. Peliä pelataan 18 Euroopan maassa, ja siinä on yhteensä 12 palkintotasoa ja taattu vähintään 10 miljoonan euron jättipotti jokaisessa arvonnassa. Arvonta suoritetaan klo 20:00 CET (kello 22 Suomen aikaa), ja se järjestetään Helsingissä, Suomessa.

Eurojackpotia voi pelata Italian lisäksi Kroatiassa, Tšekissä, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Saksassa, Unkarissa, Islannissa, Latviassa, Liettuassa, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Jos jossakin arvonnassa ei ole jättipotin voittajia, jättipotin määrä siirretään seuraavaan arvontaan. Jättipotin enimmäismäärä on 120 miljoonaa euroa. Se pysyy tällä tasolla, kunnes se on voitettu, ja kaikki ylimääräiset varat, jotka olisivat täydentäneet jättipottia, ohjataan seuraavaksi korkeimmalle voittotasolle, todennäköisesti Match 5 + 1 -tasolle.

Linkkejä:
Veikkaus: Eurojackpot - Veikkauksen Eurojackpot-palvelu, jossa voi pelata Eurojackpotia ja tarkastaa tulokset.
Wikipedia: Eurojackpot - Tietoa Eurojackpotista, voittoluokista, päävoitoista ja historiasta.
Euro-jackpot.net - Paljon tietoa Eurojackpotista englanniksi: statistiikkaa, uutiset, tulokset jne.
HS: Eurojackpot - Helsingin Sanomien artikkeleja hakusanalla "Eurojackpot".